"Rengeteg ember van konkrétan ezen a bolygón is, aki kemény páncélbevonatot hord és legbelül is rideg.
Az emberek nem cukorkák.
Tudja milyen a legtöbb alak?
Gazember!
Gazember töltelék, gazember bevonattal.
De ők félig sem annyira bosszantóak, mint a rózsaszín szemüveges optimisták, akik napfényt okádva sétálgatnak." - Dr. Perry Cox

"A csokoládé a pesszimisták kenyere." - Fekete Dani

"A világon nincsenek határok. Kizárólag egyetlen akadály létezik, amibe folyton belefutsz: Önmagad."

2014. május 28., szerda

Level 2 - Széles Mosoly!

2013. július 12. - Úristen! Igen, ez a legutóbbi bejegyzés dátuma. Durva.
Azóta enyhén szólva elhalt a blog. Bár valamit sejtet, hogy például a tegnapi nap folyamán 495 emberke nézett fel ide. Hm.

Szóval...

Hirtelen betoppanó bejegyzésem motiváló eszköze az, hogy alig 2 héttel ezelőtt, május 18-án debütált a 10. képregényfesztiválon a Széles Mosoly nevezetű képregényem, melyre korábban már burkoltan és nem burkoltan is célozgattam.   ------Aprócska ismertető------

Többen jeleztétek, hogy 1AÉ láz hiányában érdeklődnétek az utód után. Akiknek pedig már volt szerencséje a képregényhez, azok közül pedig többen jelezték, hogy egyértelműen érzik az 1AÉ utóízt.

Lényeg a lényeg! Akit érdekel, mire építkezek az utóbbi röpke 2 évben, az látogasson el facebookon a Széles Mosoly képregény csoportba, ahol információkat nyerhet a témával kapcsolatban.

"A Széles mosoly első füzete egy fiktív világ eseményeit mutatja be, melyben az evolúció sokkal szeszélyesebb az általunk megszokottnál. Ennek szövődményeként az élővilág egy része – hogy tartsa a tempót – alakváltóvá fejlődött. A képregény főszereplője, a kíváncsiság hajtotta és naiv Alpha szintén alakváltó, aki társaival karöltve, széles mosollyal az arcán tárja fel eme különös világ rejtelmeit."

10 megjegyzés:

  1. Hát bizony, nem most volt, hogy utoljára lehetett itt látni, de jó látni, hogy nem "vesztegetted" az idődet addig sem. :D Belenéztem a képregénybe és jó kis nosztalgia töltött el. Fasza lett, az biztos. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Online vagy kézben tartva néztél bele? Gondolom előbbi. :D

      Törlés
  2. Üdv, Dani!
    Nagy EAÉ fan voltam/vagyok, és kissé csalódás, hogy végülis úgy néz ki abbamaradt, viszont jó látni hogy addig is dolgoztál! Érdekes, egyedinek tűnő a témaválasztás a képregényedhez ;)
    Viszont hogy őszinte legyek, az ismertető mellé linkelt képek nem nyerték el igazán a tetszésemet. A 020-as és a 034-es kép, hát, úgy gondolom biztos találhattál volna olyan oldalakat, amik sokkal jobban mutatnak így kontextusból kiragadva, mert ez így olyan semmilyen... egy ilyen ismertetőtől, ahol egy kis bepillantást nyerhet az ember, azt lehetne várni, hogy kap egy kis betekintést a tartalomba, ami felcsigázza az érdeklődését, és meg akarja vásárolni majd az adott terméket! Ez viszont így két olyan képsor-részlet, ami így önmagában teljesen értelmezhetetlen, így mint ismertető, pont nem éri el a célját.
    A 002-es képnél pedig csak a fejemet fogtam. Már az első mondat is olyan... nem is tudok rá jó szót, mindenesetre nem igazán fedi az evolúció fogalmát. Még ha "természethez való" alkalmazkodást írtál volna, akkor már legalább közelítene a valósághoz. Viszont az utána következő mondatod, nevezetesen "Ha ez a folyamat begyorsul, az élővilágnak is tartania kell a tempót.", na ettől a falra tudnék mászni. Az evolúció ugye maga az élővilág folyamatos alkalmazkodása a változó környezeti feltételekhez. Így a mondatodnak annyi értelme van kb, mintha azt írnád, ha az élővilág alkalmazkodása felgyorsul, akkor az élővilág alkalmazkodásának gyorsulnia kell...
    Ha egy ismeretlen művész ismeretlen művét a kezembe venném, ilyen átgondolatlan bevezető után tuti helyből vissza is tenném a polcra. Szóval ha már ki van adva, az gáz, ha még nincs, akkor javasolnám, hogy ezt a bevezető oldalt gyorsan szerkeszd át!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Háhhááhá!:D
      Hát ezt szépen megszívtam.xD
      Az a bizonyos evolúciós oldal csak utólag került bele a képregénybe, rávettek, hogy kellene egy gyors prológus. Amint rávilágítottál, meg is látszik rajta a kapkodás.:D
      Köszi, hogy szólsz róla, tényleg béndzsa lett. De sajnos már szerkeszteni késő, ugyanis kereken egy hónapja ki lett adva.
      Egyelőre nem dőlt össze a világ, szóval ennyi még belefért.:D

      Egyébként a fentebb linkelt oldalon mellékelt képeket nem én választottam.:)

      Törlés
  3. Szia Dani AZ össze 1aé fan nevében kérdem az uj rész kb mikorra várható?

    VálaszTörlés
  4. Hát nem ezt vártam. Gyerekes, X-menre hajazó tipikus sónen felütés, jó sok értelmetlen káromkodással. Paródiának így még szódával elmegy, de nem tudom hová tenni. Betegesen őszinte vagyok, szóval elnézést. De! Azért az 1AÉ kifinomultabb poénparádéja után többet vártam volna egy ilyen piszkosul tehetséges rajzművésztől, aki a humornak sincs hiányában. Remélem lesz ez jobb is. Amúgy ezt a mutáns témát már feldolgozta a Mondo magazinban egy magyar manga pár éve.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértünk!
      Az első szám még nagyon sótlan, gyakorlatilag egy enyhe belekacsintás volt a koncepcióba. De egy pilot-nak nem is szabad ennél többnek lennie. Hiszen, ha már itt ellőném az összes puskaporomat, mi maradna a későbbiekre?:)

      Egyedül a "jó sok értelmetlen káromkodás" kijelentésedet nem értem.

      Törlés
  5. Dani, csak egy kérdésem lenne. Hol lehet megvenni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos már sehol, ugyanis elfogyott az 1. számból minden példány.:/
      De lesz majd belőle utánnyomás.
      Valamint most 19-én debütál a 2. szám.

      Törlés
  6. Most utállak is, meg szeretlek is. Úgy veszem észre, hogy kicsit nyűg lett neked az 1Aé. Legalább is a meg nem jelent folytatás miatt. Én nem haragszom, mert értelmetlen (bár bóóódog' lettem volna, ha..). De jónak tűnik a Széles mosoly.. (y) :D Csak a cím nem tetszik nekem(igazat meg vallva, még nem ismerkedtem meg vele közelebbről. De most már muszáj lesz. Sok sikert! Remélem aktívabb leszel ezen a platformon is) :)

    VálaszTörlés