"Rengeteg ember van konkrétan ezen a bolygón is, aki kemény páncélbevonatot hord és legbelül is rideg.
Az emberek nem cukorkák.
Tudja milyen a legtöbb alak?
Gazember!
Gazember töltelék, gazember bevonattal.
De ők félig sem annyira bosszantóak, mint a rózsaszín szemüveges optimisták, akik napfényt okádva sétálgatnak." - Dr. Perry Cox

"A csokoládé a pesszimisták kenyere." - Fekete Dani

"A világon nincsenek határok. Kizárólag egyetlen akadály létezik, amibe folyton belefutsz: Önmagad."

2011. november 23., szerda

Epic 167

Utóbbi időben megcsappant a blogom aktivitása. A látogatottságra nem igazán fognám rá, inkább jómagamra.
Magánéletbeli problémákat bölcsebb, ha nem teregetem ki, 1AÉ-vel kapcsolatban pedig nincs aktualitás.
Így téma híján bejegyzés sincs.
Ettől függetlenül, hogy azért mégis leheljek egy kis életet az oldalba, mesélek az Epic 167-ről.

Hogy pontosan mi is ez?

Bizonyára sokunk követi a Naruto Shippuuden című animét.
Nem egyszer tapasztaltuk, hogy a minőség elég tisztességesen váltakozik. Egyszer nagyon igényes, pörgős, élvezhető, máskor igénytelen, sánta csiga tempóval bíró katyvasz.
Egy biztos, voltak már egyértelműen mélypontjai az animének.
Többnyire amikor a mélypont kifejezés vetődik fel a Shippuut illetően, rögtön mindenki fejében ez a képkocka vetül fel:


Hát persze, mindenki emlékszik Tendou Pein és Kyuubi közti harcra.:)

Ami sajnálatra méltó, hogy egyértelműen negatív hozzáállással.
Mindenkinek az maradt meg a fejében, hogy az animáció igénytelen/összecsapott volt, Pein irreálisan viselkedett, estébé-estébé.
A 167. epizódot megtekintő Naruto-fanok 90%-a teljes mértékben a sorozat szégyenének könyvelte el ezt a húzást. Jogosan?

Talán igen. Talán nem.

Lássuk az én véleményem az epizódról:
Amikor anno tavaly nyáron megjelent, köpni-nyelni nem tudtam. Olyan akcióélményt kínált egy szem epizód, melyet az egész Shippuuden alatt nem láttam. Ezt pedig csak tetézte a remekül válogatott zenei aláfestés.
Mint szakmában jártas, az animáció terén szintén meg kell, hogy emeljem a kalapom. Ugyanis a laikus, elfogult emberekkel ellentétben nem ragadok le ott, hogy Juuuj de csúfként van ábrázolva a hiperjóképű Pein. Hanem szemügyre veszem, hogy a legtöbb epizóddal ellentétben, itt minden mozog!


Kedvencem, amikor egyesek ki-print screenelnek egy fentebbihez hasonló képkockát, és toporzékolnak, hogy Úúúristen szánalmas fújfújjaj.
Hát gratulálok.
MOZGÓKÉPRŐL beszélünk. Nem egyesével kell megtekinteni a képkockákat, hanem folyamatban. Animáció, hahó!

Az egyetlen kivetni való, amivel még úgy-ahogy egyet is értek, hogy egy-két korábban felépített szabályt tökéletesen hazavágtak az epizód alatt. Gondolok ezalatt Pein képességeire, valamint személyiségére.
Jobb, és bal kézből csak úgy szórja egymás után a Shinra Tenseiket, mit sem törődve az 5 másodperces szabállyal. Kilómétereket repül egy találattól, és minden féle karcolás nélkül éli meg őket. Mindezek tetejébe még vinnyog, károg, visong.
Ok, ezek mind-mind hibák. De én azt mondom, beleférnek.:)

A legzavaróbb az egészben, hogy a többség úgy vélekedik, ezt az epizódot egy kezdő animátor csapat készítette, mi több, elszúrta. Azért olyan, amilyen.

Szintén csak gratulálni tudok.:D
A magasszintű animációk teljes mértékben amatőr munkáról árulkodnak, hogyne.
Az epizód nem lett elszúrva, nem lett igénytelen. Ilyenre akarták csinálni! (Remek humorérzékkel meghintve.:D)

És engem bizony meggyőztek!
Mai napig a kedvenc epizódom.
Epic 167!:D

36 megjegyzés:

  1. Éreztem, hogy ez egyszer szóba fog jönni xD
    Anno, mikor megkérdeztem, hogy
    "Hallod az mi már, hogy szegény csóresz Obitó meghalt egy szikladarabtól, Pein meg még 6 csapkodás után sem karcolódik xD." Másik nagyon szép dolog számomra még az volt, mikor Pein belerepül a hegybe !!FEJJEL!! Ezután rámomlik egy csomó szikla és áááá a világért sem szakad le a feje xD(Y)

    VálaszTörlés
  2. :D nah igen már gondoltam rá én is :DD ici-picit zavaró de ahogy Dani kifejtette már megértettem mindent :DD ^.^ :D Nagyon tetszett a bejegyzés

    VálaszTörlés
  3. nekem mindig is tetszett ez az epizód,már csak az enyhe túlzások miatt is,de magában is jó volt.
    nekem egyedül az a tom és jerry-s jelenet volt irritáló. most basszus,beleveri a testét a földbe,de ugyanúgy megy befelé a teste a földbe,mint amikor a fa,vgy oszlop tom-ot püföli a fejétől(kicsit szánalom,de elviselhető).meg,amikor beleáll a falba,azis milyen rajzfilmes,de a grafikával úgy nem volt bajom,és szinte mindenik jelenetet szeretem.

    VálaszTörlés
  4. Nekem tetszett ez a rész. :D De teljesen igazatok van. És az összes többi rész is jó. Én mind láttam csak az a rossz hogy a 219. még nincs kész pedig tök jó téma van. De vissza térve erre nagyon jól elemeztétek. Kül ti hol nézitek ezeket? Én a nagy naruto fan clubon. Ha ti tudtom olyan oldalt ahol több is fenn van lécci szóljatok. Köszike. :D

    VálaszTörlés
  5. ezek után már lassan kötelességemnek érzem megnézni a Shippuuden 167-et :D

    VálaszTörlés
  6. Dani elmondja véleményét, és hirtelen mindenki egyetért. Mar meg sem lepődöm. XD

    Én viszont ott vagyok, legyenek akármilyen jók is az animációk, az hogy semmibe veszik a történetet teljességgel megbocsáthatatlan és az epizód továbbra is egy gány. Felolem csináljanak ronda animációkat, pörgős harcokat, de miért Peinnel. Miért nem egy Raikagéval vagy egy choujival csináljak ezt meg akikre mondjuk illik. Végső epikus csata és viccet csinálnak az egészből.

    Én továbbra is utálom az epizódot de időnként jót röhög ok rajta cd

    VálaszTörlés
  7. őszintén ez után a rész után gondolkodtam el azon h lehet újra belekezdek a naruto shippu nézésbe. De aztán meggondoltam magam ._."
    Szerémelyes véleményem szerint azért fújolják az epizódot, mert ez a rész komolyabb dolgokról szól(na). xDD
    Matten: én őszintén nem szoktam vitatkozni olyanon ami nekem tetszik a másiknak meg nem, mert a saját igazát akarja bizonygatni a két fél és nem fogadja el, h a másiknak is igaza lehet (általában).
    Hymina Midori: én általáben letöltöm a részeket. Neten nem szeretem nézni az animéket(kivéve 100+ részesek x'D), mert folyton megakad. Meg ha véletlen kilövik a netet újból meg kell várni míg betölt ._." Meg op-ot általában úgy ahogy van én át szoktam ugrani xDDD

    de mind ez a személyes véleményem xD

    VálaszTörlés
  8. Matten:
    Meg sem "lepődöD"?:D

    Gáspi:
    Bwaah! Azonnal pótold be!xD És ide írd meg utána az élménybeszámolót.*.*

    feraaaa32:
    Falon futkároznak, vizen állnak, tüzet köpnek, chakrát tömörítenek a kézfejükbe, démonokat pecsételnek egymásba..

    Ezek mellett komolyan fennt kell akadni egy ilyen apró kis Tom és Jerry klisén?:D

    VálaszTörlés
  9. Dani teljesen igazad van!
    ha már annyi sci-fi van benne, hogy fut a falon, meg megy a vizen, rókává változik, aminek nincs meg a bőre, kibaszott nagy tüskék vannak a hátában és nem döglik meg (Nagato), akkor a Tom & Jerry belefér.
    Én speciel röhögök rajta főleg ezeken az EPIC FACE-zeken , de mondjuk az irritáló, hogy Peinen egy ilyentől egy karcolás sincs, de a végén egy sima Rasengan miatt hal meg...
    Kishitől több is kitelhetett volna.

    Kid voltam!
    =/)

    VálaszTörlés
  10. Én nem szeretem ezt a harcot. Szerintem elvette Pein "peinségét". A manhában ennél jóval komolyabb és tekintélyt sugárzóbb volt véleményem szerint. Nem hiszem hogy nekem ez a rész valaha is tetszeni fog:/

    VálaszTörlés
  11. Attól függ ki milyen szempontból nézi a dolgokat:D
    Aki egy olyan részt szeretne átrágcsálni, ami dúskál az akcióban és az animációk sokaságában azoknak ez véleményem szerint igazi csemege!

    Viszont a manga az manga! Természetes, hogy Kishi figyel azokra a szabályokra, amiket mellesleg saját maga talált ki. Ez lényegében azért van, mert a mangában nincs filler, míg a Shippuu tele van vele. Hogy miért? A néző látja a mangában az eseményeket és alig várja, hogy ezt animálva is megtekintse. Ha van egy kötegnyi filler előtte, azt is megnézi, mert mindennap azt hiszi a kedves néző, hogy "Igen! Lehet, hogy ma lesz az a rész!"

    VálaszTörlés
  12. áhh, ilyenkor átkozom magam mangahűségem miatt, egyenlő nem nézem az animét (*fúj-fúj-kifütyülés*)
    bár... ezek alapján száz, hogy megkeresem azt a jelenetet*-*

    VálaszTörlés
  13. Halottam már erről a bizonyos epizódról, de mivel csak a mangát követem, így sose volt hozzá szerencsém, de most csak azért is megnézem...

    Ja és mikkor elolvastam a bejegyzést rögtön olyan érzésem támadt, hogy na most aztán majd hirtelen mindenkinek tetszeni fog ez a rész kivéve khmmm... hát őőő igen kivéve annak az embernek aki bármi is legyen úgy is ragaszkodik a saját véleményéhez, de nem mondok neveket Matten! És majdnem igazam is lett XD De nem baj szeretjük mi a birkákat, szép fehérek... XD

    Na senki se vegye magára mert megharagszom... XD

    VálaszTörlés
  14. Hey Dani ! :)
    Ma suli közben, elkezdtem énekelni az Itachi által hallott dalt (Kis Karacsony, Nagy Karacsony, Szarrá tört a térdkalácsom). És mikor végig énekeltem, nem tudtam a folytatását, kb 2 perc után esett le, hogy nincs! Ezért arra gondoltam, hogy a Karácsonyi epizodhoz készíthetnél egy 1AÉ Szereplők által összedobott videoklippet, rá meg egy parodizált dalt. Nagyon örültem ennek az ötletnek, mert tudtam, hogy van a világon egy ember, aki ezt meg tudja valósítani. :)
    Remélem tetszett az ötlet. :D
    További szép estét, sok türelmet, szerencsét a 31. részhez :D
    Üdv, egy messzi rajongó, Erdélyből :)

    VálaszTörlés
  15. Kumiko: Nem vagyok benne biztos, hogy mire értetted, amit írtál, de én itt nem vitázni próbáltam, hanem leírtam a véleményemet a témával kapcsolatban. :D Elvége erre való a komment szekció, nem? :D

    Sharko és Doma: Szívemből beszéltek!

    Dani: Tőled azért etöbb reagálást vártam, mint egy szimpla nyelvtani kötözködést, aminek semmi köze nincsen az egész témához. :) De hát, aki nem tud cáfolni, de nem akar igazat adni, az elkezd kötözködni. :D Téged pont nem így ismerlek. XD

    VálaszTörlés
  16. nem veszekedtem csak azt mondtam h én azért nem vitázom az olyanokkal akikkel ellentétes a véleményünk xD nem veszekedésnek. Gome ha annak tűnt ><

    VálaszTörlés
  17. én nem igazán kötnék bele ebbe az ep.-be...szerintem ez az egyik legjobban kivitelezett harc az egész naruto-naruto shippuden animében...
    és ezt nem azért mondom mert Dani is így gondolja hanem ez a saját véleményem.

    VálaszTörlés
  18. Ezt én sem azért írom mert Dani ezt mondja, de én mióta megláttam ezt a részt, azóta a kedvenc részem :D

    VálaszTörlés
  19. Matten:
    Miért kellett volna többet reagálnom?:D
    Megértettem, hogy neked nem tetszik az epizód, akkor mit rágjak tovább ezen a csonton?:D
    Te még erőteljesebben kötözködő stílusban reagáltál, mint én.(K)

    Kocka Attila:
    Pont elég munka nekem az, hogy a 31. epizód rég óta felépített légkörét vászonra vigyem még karácsony előtt. Nem hogy még külön ünnepi ajándékkal is vesződjek..:D

    Egyébként is egyszer már el lett lőve a Karácsony klisé, annak is egy szálát a többség a mai napig nem érti, szal..:D

    VálaszTörlés
  20. Dani, a Kerakter Infó - t, és az Epizód Archívumot nem újítod át?

    VálaszTörlés
  21. Dani, a jobb oldalon a "Ha ráérsz, csekkold őket is!;)" rész alatt lévőket olvasod, azért írja ki, hogy valamennyi órája(pl.: 22 órája) vagy csak, mert a blog automatikusan ki teszi?

    VálaszTörlés
  22. Azt jelzi, hogy mikor írtak az adott blogon legutóbb bejegyzést.

    VálaszTörlés
  23. Hát nekem se lesz a kedvencem ez a rész . Nem a túlzás a legfőbb ok, hanem a gyökér rajzolás, és persze hogy direkt csinálták így, de sztem elég szar.Szerintem szarul lett megcsinálva. De hát ízlések és pofpnok

    VálaszTörlés
  24. Köszi szépen. Már azt hittem olvasod a Herp Derp könyvét.

    VálaszTörlés
  25. Kovi': Miért lenne baj ha olvasná?A bevezető v mi egész fasza.

    VálaszTörlés
  26. Nem írtam ilyet, hogy baj lenne.
    Csak azt hittem olvassa Herp Derp könyvét.
    Nem találom azt a részt ahol, mint bajt említem azt, hogy olvassa a Dani a könyvet. Csak meg lepődtem, és azt hittem, hogy folyamatosan követi Herp Derp másik blogját. ennyi az egész :)

    VálaszTörlés
  27. Hát nemtom...én ezt a részt egyedül a története miatt szeretem...a "Tom & Jerry"-től a Chibaku Tensei-es részig irritál a rajzolása...tönkre vágta Pein bá' imidzsét xD meg azért az is kiverte a biztosítékot hogy Naruto-ból előjön a 9farkú majdnem a teljes formában...bezúzza Peinnel a tájat...agyonhajigálja rotációskapával...de a végén meg egy csóri Rassengannal öli meg (Y)...

    VálaszTörlés
  28. Peinci
    Én is ezt mondom, ez azért............................ááh... öhm...ööööhm... nah... nem ilyenre...nem...nem...nem ilyenre számított szerintem a nép,....tehár... vagyis... szóval... tehát egyetértek veled.
    =D

    VálaszTörlés
  29. Nekem igazából csak 1 dolog szúrt szemet.Ugyebár Pein túlélte a földbe verést,a sziklába repülést meg azt is hogy a Kyuubi csaknem föld körüli pályára állította az ütéseivel.Szint sérülés nélkül megúszta ezeket a végén pedig egy sima Rasengantól kifekszik.Most akkor ez hogy is van?

    VálaszTörlés
  30. Most tudtam csak a blogra fellesni. Mivel előtte nem olvastam a mangát csak ismerősöm tett beszámolót róla és jóval a Pein vs Kyubii harc után kezdtem beszerkeszteni, ezért csak a sorozat látványa (igen, látványa) maradt. Elsőre nem akartam hinni a szememnek, hogy mennyi komoly összecsapás van a felek között, a grafikát fel se fogtam annyira elvarázsolt küzdelem pörgőssége és nem hazudok ha azt mondom szájtátva néztem végig. Most hogy Pein egy Cartoon Network figurához hasonlít a ravaszdi meg egy hörcsögre, majd lesznek jobbak.

    VálaszTörlés
  31. Drake:
    Ezt már előtted páran felsoroltuk, de nem baj, örülök, hogy egyetértesz velünk.
    Kecsu:
    Detto! Így vagyok én is, csak én annál a szájtátogatásnál, az a szájtátogatás az enyhe mosolygás volt egy-egy jelenetnél, mert T&J-re emlékeztet mindenkit, akinek volt gyerekkorra.

    De mondjuk azokat az embereket nem értem, mint ahogy a Dani is mondta, hogy fújfúj-olnak, amikor nem tudják, hogy egyetlen képkockát mennyi időbe telik ilyen részletesen megrajzolni, mint annál a 8-farkús képnél.
    Az meg a másik, hogy tény, hogy ahhoz hogy mozgókép keletkezhessen legalább 10 db képkockának kell besűrítve lennie 1 mp idő alatt.
    Legyenek szívesen ezek az emberek belegondolni, hogy ha csak 10 másodpercet nézünk az is több mint 100 db képkocka, és ilyen formátumban megcsinálva!
    Majd akkor fújjoljanak, amikor ők is ilyen szintű videót csinálnak.
    Én még csak kóstolgatom az ilyen videógyártásokat saját kezűleg, most kezdtem el gyakorolni a színátmenetek ( több mint 10) olvadását, hogy jól nézzen ki.

    Ebből azt fejtegetem, hogy majd ha te is tudsz ilyet, akkor fújold le.
    De ez nem tartozik arra aki azért fújolja , mert nem tettszett neki.
    Ízlések és pofonok. Engem csak a rajzolás minőség megszólása irritál.

    Kid voltam!

    VálaszTörlés
  32. Így elolvasva a bejegyzést, és nem elolvasva a kommenteket, nekme is teljesen ugyan ez a véleményem. Most 2 eshetőség van mivel a költségek végesek: VAgy szépen megrajzolt karakterke vannak, akiknek csak a szája mozog, vagy mozgalmas rész, amit én sokkal jobban bírok egy akciódus résznél. Azt mindenki felejtse el, hogy a 2-öt ötvözik, mert az egy film költésgvetését felemésztené pár részre levetive. Maximum a végjátékokat fogják megcsinálni Über faxa grafikával nem sajnálva a pénzt. Amúgy haverral én is vitáztam ezen. Nekem a kedvenc részem a shippundenből, neki a legutáltabb. Kinek a pap, kinek a papné...

    VálaszTörlés
  33. Ez a baj a mainstream animekkel, mivel minden héten kötelezően kell adni a részeket, nincs lehetőség az egyes részek tökéletes animálására. Ellenben azon animekkel amelyeknél 12-24 részből áll, bőven van idő még a legpörgősebb jelenetek tökéletes meganimálására is! Most nézem a Fate/Zero-t, annál szebb anime-t még nem láttam!

    A részről annyit h lehet h poénos és vicces és prögős, ami miatt mondhatni egész jó munkát végeztek a rész készítésénél, de ezt csak akkor mondhatnánk, ha csak magát a részt elemeznénk, elvonatkoztatva a többi résztől és a mangától. Ha pedig ezekkel együtt vesszük, akkor már elmondható hogy szégyen amit műveltek! Eleve az hogy ennek kellet vna lezárnia a teljes pein sagát, amit mangában remekül véghez is vittek, ezzel szemben a rész teljesen másképp fest mint ahogy kellene! Ugyanis ha már az anime-t a manga alapján készítik akkor az anime készítőknek kötelességük!!!!! a részt úgy animálni ahogy az a mangában van és nem úgy ahogy ők szeretnék! Rakosgathatnak fillert amikor csak akarnak, de azok csak időhúzás céljából, a mangától teljesen elkülönülve fussanal, de egy eredetileg manga részt filler részként elkészíteni teljesen szánalmas! Ezen okok miatt mondja minden épp eszű ember a részre h szánalom a köbön!

    VálaszTörlés
  34. http://andorblogja-nd.blogspot.com/

    VálaszTörlés