"Rengeteg ember van konkrétan ezen a bolygón is, aki kemény páncélbevonatot hord és legbelül is rideg.
Az emberek nem cukorkák.
Tudja milyen a legtöbb alak?
Gazember!
Gazember töltelék, gazember bevonattal.
De ők félig sem annyira bosszantóak, mint a rózsaszín szemüveges optimisták, akik napfényt okádva sétálgatnak." - Dr. Perry Cox

"A csokoládé a pesszimisták kenyere." - Fekete Dani

"A világon nincsenek határok. Kizárólag egyetlen akadály létezik, amibe folyton belefutsz: Önmagad."

2010. október 31., vasárnap

Müzlibidó - Háttérinfó

Tegnap elkészült a sorozat 25. epizódja, mely Müzlibidó címmel látta meg a napvilágot.
Ahogy sejtettem, már a cím is fejtörést okozott néhány embernek.:)
Ezek szerint feleslegesen reménykedek abban, hogy az epizód rejtett poénjait lényegében mindenki megérti.xD

Nah, de hadd ássak mélyebbre.
Szintén többen visszajelezték, hogy cselekményét tekintve nem igazán tudják elhelyezni az epizódot az eredeti sztori dimenziójában. Igen, Pein/Yahiko haláltusájáról van szó.
Ahogy Naruto-kun fórumon elkezdtem fejtegetni, anno, amikor 2 éve elkezdtem készíteni a sorozat első epizódját, a Naruto manga még csak ott járt, amikor Sasuke vadonatúj pozitív imidzsétől kicsattanva megindul a Hachibiért. Itt még kicsit odébb volt Pein tombolása Konohában, ergo kb. semmit sem lehetett tudni a kilétéről, a képességeiről, vagy a rinneganról (Amiről mai napig ugyanúgy lósz*rt nem tudunk.xD).
Ennyi lényeges információ hiányában egy jóval eltérőbb karaktert alkottam meg, mint az eredeti Pein.
Nagatonak még csak híre se volt a sorozat első epizódjaiban. Majd amikor a mangában először megpillanthattuk fapados AT-AT lépegetőjébe csomagolt anorexiás testét, kénytelen voltam őt is beleépíteni a történetbe. Erre alapult a 11. epizód. (Na Spanyol macska felbukkan)


Ahogy az eredeti sztori haladt az idővel, egyre több kihívást felhalmozva az 1AÉ-nek, kénytelen voltam ahoz folyamodni, ami a 25. epizódban végbement.
Nah, de nem akarok túlságosan belemenni az okfejtésbe. Hadd maradjon valami a 26. epizódra is.^^

Amit pedig szintén felvetettem NKWT fórumon, az, hogy sajnos beigazolódott az, ami miatt szándékosan "rövidre" terveztem a sorozatot, az, amitől mindig is féltem.

Ez pedig nem más, mint a South Park szindróma.

Jobban törődök a cselekménnyel, mint a poénokkal.

Persze, ez nem mindenki számára rossz irányú fejlődés.
Akik a pisi, kaki, hányás poénokra buknak, azoknak egyértelműen rossz.

Akik az elgondolkoztatóbb, rejtett poénokra buknak, azoknak egyértelműen jó.
Az már más tészta, hogy szükséges hozzá a kellő szemfülesség, és a Naruto iránti ismertség.

Lényeg a lényeg, mivel sem Pein, sem pedig Nagato messze nem tartozik a kedvenc karaktereim közé, így nekem korántsem tetszik az epizód. Legalábbis a 2. fele. Az elejével meg vagyok elégedve.^^


November végére várható a sztori folytatása. Ne hagyd ki.;)

23 megjegyzés:

  1. Én a müzlibió kifejezésen kívül megértettem a rész lényegét, és nekem ez a rész is bejött :)

    VálaszTörlés
  2. Őszinte leszek:a Naruto,mint rajzfilm nem jön be.
    De az Az egy akatsukis élete az része az életemnek :D
    Nagyon tetszik az új rész,grat!

    VálaszTörlés
  3. én is őszinte leszek, :D ez a rész, nem tetszett igazán, de szükséges volt gondolom, a folytatás gondolom fainlesz :D Viszont nagyon sajnálom h Kakuzu meghalt :S ő volt a kedvencem, és szerintem, az 1AÉ végén az a SHOW igen csak jó ötlet, és az is, hogy az oldalon lehet szavazni, hogy ki essen ki. Viszont idegbajos leszek, ha a többi kedvenc szereplőm is meghal: Dei fiú, Kisame, Hidan :P egyébként grat, azthittem Halloweeni lesz a rész, de ez is megfelelt ^^ Sok sikert a kövi részhez ^^

    VálaszTörlés
  4. Micsoda??xD
    Az oldalon nem lehet szavazni, hogy ki essen ki.xD

    Az csak egy poén volt a 24. epizód végén. Lol. xD

    VálaszTörlés
  5. jah jó xD azthittem ez majd ilyen rendszeres lesz x'D, mondjuk lettek volna hátrányai... kb. fél év alatt meghalt volna az összes szereplő xD, de akkor is az a show menő volt :D

    VálaszTörlés
  6. Szerintem jórész lett...bár kicsit fura és lehangoló....
    De am Kakuzu miért van az Introban...ha már egyszer halott?
    Emlékmegőrzésnek vagy Tiszteletből?XD

    VálaszTörlés
  7. Jó rész volt (első alkalom, hogy véleményt nyilvánítok), a top 5-ben tuti benne van.
    Vicc terén tetszett mindegyik, de sokkal jobbak az utóbbi részek. Ahogy Badfear is írta a NKWT fórumon, ezek a részek az idősebb korosztálynak (nem is jól fogalmaztam... komolyabban gondolkodó embereknek) szólnak. És ez nem is baj! Sokkal jobbakat nevetek, mint a "pisi, kaki, hányás" poénokon.
    Tetszett a részben a történetvezetés (nekem egyik legfontosabb mindenben, bocs:D), tetszett, ahogy Tobi elindítja a vezetői poszt megszerzését (Tobi a kedvencem mind a mangában, mind az 1AÉ-ben).
    Köszönöm ezt a részt, várom a következőt!:)

    VálaszTörlés
  8. Szia Dani! :) Nekem is első alkalom, hogy írok neked(igazából ma találtam rá a blogodra), aztán gondoltam hagyok neked valami visszajelzést, mert egy alkotónak más sem számít jobban, mint a rajongók véleménye.

    Őszinte leszek: amikor először hallottam a videóidról nagyon nem hozott lázba. Nem is néztem meg, hisz ezer éve nem olvastam Narutot, számomra a sztori ellaposodott, meguntam, nem érdekelt.
    Aztán egy osztálytársamtól hallottam megint újra az Egy akatsuki életéről. Na ekkor már igazán nagyot néztem, hisz tudni kell a srácról, hogy köze sincs az animékhez/mangákhoz. Úgy döntöttem adok egy esélyt, nézzük meg, hogy miről is szól a dolog.

    Éééés... hihetetlenül kellemeset csalódtam. :D Eszméletlen vagy. Sikerült elérned, hogy ismét leljek valami élvezhetőt a Narutoban. Ennyit röhögni, ennyire várni valamit... Meg merem kockáztatni, hogy jobb a sztorid, mint az eredeti Naruto. :D De tényleg. Minden megvan benne, ami kell: humor, akció, érzelem (? XDD). (Az érzelem is ott van ám, én majdnem sírtam, amikor meghalt Kakuzu.:D)

    Nagyon tetszik, ahogy a karaktereket, meg az egész környezetet kidolgozod. Minden hihetetlenül részletes és "valóságos", ezalatt értem, hogyha valamit leromboltál, akkor az a következő részben nem javul meg csodálatos módon. :D A ház ugyanolyan romhalmaz maradt, Nagatonak vörös maradt a haja. Tehát nem ütött be az a gagyi anime-effektus, amikor a változás csak egy rész erejéig tart. :) Ez nálam hatalmas nagy piros pont. :)

    Tetszik az is, ahogy a sztori egyre komolyabb. Lehet sokaknak ez nem jön be, de szerintem nagyon jó. Bizonyára sok ember nem érti, akinek nincsenek narutos előismeretei, de nekem határozottan tetszik, ahogy belekevered az eredeti cselekményszálat. Na jó, ott azért eléggé fájt a szívem, amikor meghalt Kakuzu, meg Hidan is el lett ásva. :DD És ugye azt is tudjuk, hogy további akatsukis tagok is meg fognak halni. Nos, nem tudom, hogy mennyire akarsz "hű" lenni a történethez, mert ha jól tudom (ahogy írtam elég rég befejeztem már az olvasást), akkor a végén nem sokan maradnak XD Ez azt jelenti, hogy hamarosan vége az 1AÉ-nek?

    Én egyébként még jó sokáig nézném, mert ebből nem lehet elég, de azért azt is megértem, ha vége. :) Csak nehéz elfogadni. XDD Na mindegy. :)

    Egyébként, hogy ne csak úgy az egészről áradozzak, akkor elmondom, hogy ez a rész is nagyon jó volt. :D Habár én már ezt a részt pont nem olvastam a mangában, vagyis ami ehhez kapcsolódik, de nagyon élveztem. :D Felröhögtem csomó helyen, a legjobb a buszos jelenet. XD Kisaménak teljesen igaza votl a nénikkel és a teszkós szatyrokkal kapcsolatban. Amikor pedig a buszsofőr pénzt kért a hulláért is... XD :D Hatalmasat alkottál most is. :) Jah Pein müzlimániájáról meg a végéről már ne is beszéljünk. :)

    Szóval, a lényeg, hogy gratulálok! És csak így tovább!:D Nagyon várom a következőt és bocsi, ha egy regényt írtam (én már csak ilyen vagyok). :D

    U.i.: megnéztem az aktívos videódat XDDDD Annyira nem gáz. Annyira.:D

    VálaszTörlés
  9. Nekem nagyon tetszik, hogy figyelsz a cselekményre is, és egyébként amúgy sem lehetne ezeket az epizódokat különösen megtölteni rekeszizom-fájdító poénokkal: nem olyanok a helyzetek.
    Szóval nekem tetszett ez is, főleg mikor Itachi kedves fiatalember módjára felengedte az idős néniket a buszra. :D (Amúgy volán-busz akart lenni, ugye? :D)
    A Wirklich-Natürlich "páros" is jópofa volt, csak kár h a német nyelvtől kiráz a hideg, nem jó értelemben. :) (Középiskolás emlékek... :D)
    Kíváncsian várom a következő részt. :D

    VálaszTörlés
  10. még mindíg jó a sorozat, de már néha hiányoznak az olyan féle poénok, mint az 1. évadban..pl: mikor deidara 1ik keze megfogja a lábát, mikor fut, és pofáraesik.. vagy mikor ROHHADT PERVERZ KUKKOLÓÓÓ ÁÁLLLATOOOOK v ilyesmi:D de azért azt is bírtam mikor megidézte az 5powerpeint pein :D

    VálaszTörlés
  11. Személy szerinte ez a rész nemvolt annyira jó.
    Oké megvolt az elej és a közepe de a vége nem teljes.
    Bár teccet de nemvolt teljes.
    És remélem lessz még jó pár része.

    VálaszTörlés
  12. egyébként lehetne szavazni ki essen ki!

    VálaszTörlés
  13. persze és hónaponta kiesne egy akatsukis? (Y)

    VálaszTörlés
  14. Szavazni...okos vagy...és ennyire fogtad fel a South Park szindrómát???jobban figyel a cselekményre...ha nem érdekelné lehetne szavazni...de akkor ez egy igen rövidke sorozat lenne...szégyen vagy!

    VálaszTörlés
  15. Tesom is ezzel jött... Hogy valóságban ez lett, kiszavazták őket, pedig szerintem alap hogy ők mindneképp maradtak volna még akkor is ha tényleg szavazás lett volna... mert non .... hülék^^ xD

    Egyébként nagyjábol tényleg ugy halad mint az igazi, csak itt asszem Sasori halt meg először, aztán ki is? Hidan meg Kakika^^ Aztán most meg Pein! De a kettő között ugy tudom Deidara is meghalt. Még szerencse hogy ő itt benne van... :D
    Vagy korán örülök?!

    Nagyon kíváncsiak vagyunk a folytatásra további sok sikert! Hm!

    VálaszTörlés
  16. Hát jó régen láthattad a Shippuudent, mert kicsit tévedésben élsz a halálesetek sorrendjével kapcsolatban.^^"

    Először Sasori, Hidan, Kakuzu, majd csak utána halt meg Deidara.

    VálaszTörlés
  17. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  18. Tudom hogy a Shippuu ban így haltak meg^^ XD Lol!

    De most a mesterművedről beszéltem^^ Itt ugyan is Dei még él én úgy látom =)

    A valódiban tudom hogy így volt :D

    VálaszTörlés
  19. Hi Dani!!!
    Küldtem neked e-mailt...csak nem válaszoltál...így gondoltam, h előnyösebb ha itt írsz véleményt képeimről...itt van pl egy: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=170994579594199&set=a.156846124342378.35652.100000509747522
    de a többi mappában több is van...(mondjuk ezt csak akkor tod nézni ha van facebookod...)

    VálaszTörlés
  20. Egyébként ki a szinkronja Danzou-nak? Nagyon ismerős hang...

    VálaszTörlés
  21. Danzou hangja fater.:D
    Egyébként Gaiként, Frankként, a 10. epizód mesélőjeként, vagy Kakuzu nyereményeinek felsorolójaként lehetett még hallani.;)

    VálaszTörlés
  22. Köszi ::)

    A kedvenc poénom akkor is:
    (Itachi)- Sietnünk kellene haza, különben megfázunk!
    (Kisame)- Siessünk? Há mi a f*sznak? ... Mindjárt itt a busz xD

    VálaszTörlés
  23. Dani hogy tudsz paintal rajzolni ijen jót láttam a egy régebbi videót arrol ahogy Kiszámét rajzolod. létszi segíts!

    VálaszTörlés